Divider

The Woodman’s Treehouse

The Woodman’s Treehouse is a luxurious two-storey suite arranged between and beneath the canopy of aged oaks in a rural green woodworking campus. The building is a truly collaborative design-build project constructed by highly skilled green furniture makers and traditional craftsmen with exceptional precision. The timber building draws on diverse architectural and cultural references combining with theatrical effects to create a visually rich and playful construction in the picturesque tradition. The plan is arranged around a central cylinder secreted within an octagonal outer casing. Box rooms clad in split sweet chestnut log stacks, oak laths and hand-cleft oak shingles are plugged into the core building. The treehouse is entered across a heavy oak block stressed ribbon bridge.